Skip to content

Puolustusvienti Isoon-Britanniaan – suomalaisten yritysten mahdollisuudet kasvussa

Team Finland
Suomen suurlähetystö

Lontoo

+44 207 838 6200
sanomat.lon@formin.fi
Britannia on maailman kuudenneksi ja Euroopan toiseksi suurin talous. Britannian puolustusmenot ovat Yhdysvaltojen jälkeen Naton toiseksi suurimmat. Britannia kasvattaa puolustusmenojaan. Suomen tuleva Nato-jäsenyys lisää suomalaisten yritysten mahdollisuuksia Britannian markkinoilla.

 

Team Finland -verkosto Britanniassa tukee yritysten vienti- ja yhteistyöponnisteluita myös puolustussektorilla

Britannian asevoimien kehittämistä kuvataan sen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa (Integrated Review, 2021) ja puolustusselonteossa (Defence Command Paper, 2021). Yksityiskohtaisempia tietoja Britannian asevoimien hankkeista ja hankinnoista saa Britannian puolustusministeriöstä.

Britannian asevoimia kehitetään laaja-alaisesti. Lähivuosina kehittämiskohteita, joihin suomalaisella teollisuudella on osaamista, ovat mm. kyber-suorituskyvyt, avaruus, digitalisaatio, IT-teknologia, maavoimien liikkuvuus ja johtaminen, merijalkaväen liikkuvuus, koulutus ja simulaattorit, mobiiliteknologian hyödyntäminen ja reserviläisten osaamisen hallinta. Myös innovaatio- ja tutkimusyhteistyössä on mahdollisuuksia.

Suomen tuleva Nato-jäsenyys lisää suomalaisten yritysten mahdollisuuksia Britannian markkinoilla sekä kiinnostusta suomalaiseen osaamiseen. Lisäksi Britannian markkinat voivat toimia ovena Yhdysvaltojen markkinoille.

Team Finland -verkosto Britanniassa tukee yritysten vienti- ja yhteistyöponnisteluita myös puolustussektorilla. 

Lisätietoja Lontoon suurlähetystöstä: Puolustusasiamies kommodori Mika Raunu, mika.raunu@formin.fi., Team Finland -koordinaattori lähetystöneuvos Terhi Bunders, terhi.bunders@formin.fi.